28.09.2021

ACCES GRATUIT - Oxford University Press Full Journals Collection

Prin intermediul ROMDIDAC, Oxford University Press oferă comunității academice din România reprezentată în consorțiul ANELIS Plus trei luni de acces gratuit la revistele electronice pe care le editează.

Accesul de test la Oxford Full Journals Collection va fi disponibi în perioada 1.10.2021-31.12.2021 pe platforma Oxford Academic (https://academic.oup.com/journals) pentru toate instituțiile membre ANELIS Plus, pe baza IP-urilor instituționale.


16.02.2021

 

WEBINAR - Utilizarea platformei de resurse electronice Cambridge Core

Cambridge University Press (CUP) și ROMDIDAC organizează marți, 23 februarie 2021, cu începere de la ora 14, un webinar dedicat Cambridge Core, platforma de furnizare a publicațiilor electronice editate de prestigioasa editură britanică (cea mai veche editură cu activitate neîntreruptă din lume).
Prezentarea va fi susținută, în limba engleză, de doamna Caroline Kerbyson, Training Manager - Cambridge Academic (CUP).
Între subiectele abordate:
- tipurile de informații și publicații disponibile pe platforma Cambridge Core
- modalități de efectuare și rafinare a unei căutări
- crearea unei alerte de revistă
- exportul referințelor bibliografice
- metrici clasice și alternative
Finalul va fi dedicat unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Platforma folosită pentru webinar este Zoom, iar link-ul pentru înregistrare: https://us02web.zoom.us/.https://www.romdidac.com/reg.https://www.romdidac.com/WN_imW_ysPdRVmnZ5PboXmlTQ
Vă așteptăm!
(În cadrul contractului încheiat cu consorțiul Anelis Plus, ROMDIDAC furnizează acces pe platforma Cambridge Core la colecția integrală sau la colecții specializate de reviste editate de CUP pentru 20 de universități și institute de cercetare din România a căror listă este disponibilă pe site-ul http://www.info-edu.ro/)

 


6.12.2019

 

ACCES GRATUIT LA BAZE DE DATE EBSCO PENTRU INSTITUTII DIN CADRUL CONSORTIULUI ANELIS PLUS

 

Este vorba de 9 baze de date care vor fi disponibile pe platforma EBSCOhost (http://search.ebscohost.com) pentru un număr total de 40 instituții membre ale consorțiului, conform repartizării din fișierul atașat.

Bazele de date care vor fi disponibile sunt următoarele:

• Academic Search Ultimate
• Applied Science and Technology Source Ultimate
• Business Source Ultimate
• CINAHL Complete
• Dentistry & Oral Sciences Source
• DynaMed
• Humanities Source Ultimate
• MEDLINE Complete
• Sociology Source Ultimate

Accesul va fi disponibil pentru toți utilizatorii din cadrul instituției, din interiorul sediului acesteia, pe baza adreselor de IP. Utilizatorii din instituțiile abonate la baze de date EBSCO prin intermediul Anelis Plus vor putea accesa platforma EBSCOhost și de la distanță, folosind conturile de acces mobil pe care și le-au creat.


31.10.2018


ACCES GRATUIT LA BAZE DE DATE EBSCO PENTRU INSTITUTII DIN CADRUL CONSORTIULUI ANELIS PLUS

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, EBSCO Information Services și ROMDIDAC pun la dispoziția unor instituții membre ale consorțiului ANELIS Plus accesul gratuit (free trial) la baze de date EBSCO.

15 baze de date vor fi disponibile pe platforma EBSCOhost (http://search.ebscohost.com) pentru un număr total de 58 de instituții membre ale consorțiului, conform repartizării din fișierul atașat.

Bazele de date care vor fi disponibile sunt următoarele:

- În perioada 1.11.2018-30.11.2018
• INSPEC
• RILM Abstracts of Music Literature with Full Text
• RILM Music Encyclopedias

- În perioada 1.11.2018-31.12.2018
• Academic Search Ultimate
• Applied Science and Technology Source Ultimate
• Business Source Ultimate
• Computers & Applied Sciences Complete
• CINAHL Complete
• Dentistry & Oral Sciences Source
• DynaMed Plus
• Humanities Source Ultimate
• MEDLINE Complete
• MLA International Bibliography with Full Text
• Sociology Source Ultimate
• Sport Discus with Full Text

Accesul va fi disponibil pentru toți utilizatorii din cadrul instituției, din interiorul sediului acesteia, pe baza adreselor IP. Utilizatorii din instituțiile abonate la baze de date EBSCO prin intermediul Anelis Plus vor putea accesa platforma EBSCOhost și de la distanță, folosind conturile de acces mobil pe care și le-au creat.

 


25.09.2018

Noaptea cercetătorilor la Universitatea din Craiova

ROMDIDAC sprijină organizarea evenimentului Noaptea cercetătorilor care se va desfășura la Universitatea din Craiova în ziua de 28 septembrie 2018 (http://noapteacercetatorilor.ro/craiova).

Evenimentul oferă publicului larg de toate vârstele posibilitatea de a intra în contact cu oamenii de ştiinţă și de a pătrunde în culisele activității de cercetare.

În cadrul Nopții cercetătorilor vor avea loc prezentări de experimente și de echipamente folosite în cercetare, expoziții, concursuri pe teme legate de științe.


Noaptea cercetatorilor, Universitatea din Craiova

 


03.05.2018

Acces la baze de date EBSCO și Science furnizate de Romdidac pentru membrii consorțiului ANELIS Plus

În conformitate cu prevederile contractului recent încheiat cu asociația ANELIS PLUS, în perioada 2 mai 2018-1 mai 2019 Romdidac furnizează accesul la următoarele baze de date:

EBSCO Academic Search Complete (ASC) – instituții beneficiare:
1 Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" Bucureşti
2 Universitatea 'Babeş-Bolyai' Cluj-Napoca
3 Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca
4 Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi
5 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti
6 Universitatea de Vest Timişoara
7 Universitatea 'Lucian Blaga' Sibiu
8 Universitatea Tehnică 'Gheorghe Asachi' Iaşi
9 Universitatea "Spiru Haret"
10 Școala Națională de Studii Politice și Administrative SNSPA București

EBSCO Bussiness Source Complete (BSC) – instituții beneficiare:
1 Universitatea 'Babeş-Bolyai' Cluj-Napoca
2 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti
3 Universitatea de Vest Timişoara
4 Universitatea din Craiova

EBSCO Art Full-Text – instituții beneficiare:
1 Universitatea 'Babeş-Bolyai' Cluj-Napoca
2 Universitatea de Vest Timişoara

Science (AAAS e-Resource Science) – instituții beneficiare:
1 Biblioteca Centrală Universitară 'Mihai Eminescu' Iaşi
2 INCD pentru Fizica Materialelor INCDFM Bucureşti
3 INCD pentru Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei' - IFIN-HH Bucureşti
4 INCD pentru Microtehnologie IMT București
5 Universitatea 'Politehnica' Bucureşti
6 Universitatea Tehnică Cluj-Napoca; Centrul Universitar de Nord Baia Mare
7 Institutul de Științe Spațiale Măgurele
8 Academia Romana

Accesul se poate face din interiorul instituțiilor beneficiare, pe baza adreselor IP comunicate de acestea, sau de la distanță (acces mobil), pe bază de nume de utilizator și parolă. Pentru bazele de date EBSCO, formularul pentru solicitarea creării contului de acces mobil este disponibil pe site-ul Romdidac dedicat proiectului Anelis Plus, la adresa http://www.info-edu.ro/activare-cont-ebsco.php


31.01.2018

 

Anunț privind accesul la bazele de date EBSCO abonate de consorțiul ANELIS Plus

În conformitate cu contractul încheiat între ROMDIDAC S.A., partener în România al EBSCO Information Services, și consorțiul ANELIS Plus, accesul instituțiilor beneficiare la bazele de date EBSCO Academic Search Complete/Business Source Complete/Art Full Text a încetat de drept la data de 31 decembrie 2016.

În fapt, în cursul anului 2017, în speranța lansării unei noi proceduri de achiziție publică în vederea reabonării, beneficiind de înțelegerea aratată de partenerii noștri de la EBSCO Information Services, accesul la bazele de date EBSCO nu a fost întrerupt, pentru a nu priva membrii comunității universitare și de cercetare de sursele de informații atât de necesare pentru desfășurarea activității lor. Din păcate, procedura de achiziție publică nu a fost lansată nici până la această dată.

În aceste condiții, i-am informat pe clienții noștri că EBSCO Information Services a decis întreruperea, începând cu data de 1 februarie 2018, a accesului la bazele de date pe care le furnizează membrilor consorțiului ANELIS Plus. Accesul la resursele EBSCO urmează a fi redeschis numai în urma semnării unui nou contract de abonare.

În același timp, până la semnarea noului contract se suspendă serviciul de creare a conturilor de acces mobil pentru utilizatorii afiliați instituțiilor beneficiare. Conturile create până la data de 31 ianuarie 2018 inclusiv rămân funcționale și pot fi utilizate în continuare pentru accesarea resurselor puse la dispoziție gratuit pe platforma EBSCOhost sau a bazelor de date EBSCO abonate individual.

 


04.09.2017

Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România

În perioada 6-8 septembrie 2017, la Brașov se va desfășura cea de-a XXVIII-a Conferință Națională a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR) - Biblioteci. Societate. Multiculturalitate.

Înființată în 1990, ABR este una dintre asociațiile profesionale reprezentative ale bibliotecarilor români, reunind specialiști din toate tipurile de biblioteci.

Încă de la înființarea asociației, ROMDIDAC a colaborat cu ABR, susținând activitatea acesteia, inclusiv prin sponsorizări acordate pentru organizarea conferințelor naționale sau a altor evenimente profesionale.

Prin participarea anuală la Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România, ROMDIDAC își reafirmă susținerea pentru învățământul și cercetarea românească, în care structurile infodocumentare au un rol esențial.  


04.05.2017

Parteneriat ROMDIDAC - Oxford University Press

 


În luna aprilie, ROMDIDAC a încheiat un acord de colaborare cu una dintre cele mai prestigioase edituri din lume, Oxford University Press, pentru distribuirea în România a 35 de baze de date științifice (a se vedea lista de mai jos).

ROMDIDAC poate furniza universităților, institutelor de cercetare și altor instituții interesate, la cerere, o perioadă de testare gratuită a acestor resurse.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Departamentul Resurse electronice: Dr. Robert Coravu - Director, tel. 021.321.25.75, e-mail robert_coravu@romdidac.ro

 

Baza de date

URL

African American Studies Center

www.oxfordaasc.com

American National Biography Online

www.anb.org

Benezit Dictionary of Artists

www.oxfordartonline.com/public/book/oao_benz

Electronic Enlightenment

www.e-enlightenment.com

Encyclopedia of Social Work

socialwork.oxfordre.com

Grove Art Online

www.oxfordartonline.com

Grove Music Online

www.oxfordmusiconline.com

Investment Claims

www.investmentclaims.com

Max Planck Encyclopedia of International Law

www.mpepil.com

Oxford Biblical Studies Online

www.oxfordbiblicalstudies.com

Oxford Bibliographies Online

www.oxfordbibliographiesonline.com

Oxford Clinical Psychology

www.oxfordclinicalpsych.com

Oxford Competition Law

www.oxfordcompetitionlaw.com

Oxford Constitutions of the World

oxcon.ouplaw.com

Oxford Dictionaries Pro

www.oxforddictionaries.com

Oxford Dictionary of National Biography

www.oxforddnb.com

Oxford English Dictionary

www.oed.com

Oxford Handbooks Online

www.oxfordhandbooks.com

Oxford History of Western Music

www.oxfordwesternmusic.com

Oxford Index

oxfordindex.oup.com

Oxford Islamic Studies Online

www.oxfordislamicstudies.com

Oxford Language Dictionaries Online

www.oxfordlanguagedictionaries.com

Oxford Legal Research Library

www.oxfordlegalresearchlibrary.com

Oxford Medicine Online

www.oxfordmedicine.com

Oxford Reference

www.oxfordreference.com

Oxford Reports on International Law

www.oxfordlawreports.com

Oxford Scholarly Authorities on International Law

www.scholarlyauthorities.com

Oxford Scholarly Editions Online

www.oxfordscholarlyeditions.com

Oxford Scholarship Online

www.oxfordscholarship.com

Social Explorer

www.socialexplorer.com

SIPRI Yearbook

www.sipriyearbook.org

University Press Scholarship Online

www.universitypressscholarship.com

US Constitutional Law

www.usconstitutionallaw.com

Who’s Who & Who Was Who

www.ukwhoswho.com

Very Short Introductions

www.veryshortintroductions.com13.03.2017

Free trial la colecții de e-book-uri EBSCO

 


Începând cu data de 13 martie 2017, mai multe instituții membre ale consorțiului ANELIS Plus beneficiază la cerere, timp de 30 de zile, de acces gratuit la colecții de e-book-uri EBSCO:

 • Universitatea Danubius din Galați - eBook Academic Collection, eBook Business Collection
 • Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj-Napoca - eBook Academic Collection
 • Institutul Teologic Penticostal din București - eBook Religion Collection
 • Universitatea de Arte George Enescu din Iași - eBook Academic Collection
 • Universitatea Națională de Apărare Carol I din București - eBook Academic Collection, eBook University Press

E-book-urile pot fi accesate pe platforma EBSCOhost - http://search.ebscohost.com


01.10.2015

Acces la colectia de reviste EcoSocPol (Cairn) la Biblioteca Nationala a Romaniei

 

Incepand din data de 1 septembrie 2015, Biblioteca Nationala pune la dispozitia cititorilor sai, prin intermediul ROMDIDAC, colectia de reviste electronice in limba franceza EcoSocPol, disponibila pe platforma Cairn.info (http://www.cairn.info).

Colectia de reviste EcoSocPol (Cairn) este cea mai cuprinzatoare colectie online de reviste in limba franceza din domeniul sociologiei, economiei, politicii, geografiei si dreptului, publicate de editori importanti din Franta, Belgia si Elvetia.

Colectia poate fi consultata din sediul Bibliotecii Nationale, de pe orice PC, laptop, tableta, smartphone etc. conectat la reteaua Internet a acesteia.

Platforma Cairn.info ofera cea mai cuprinzatoare colectie online de publicatii in limba franceza din domeniul stiintelor umane si sociale, acoperind domenii precum literatura, lingvistica, filosofie, istorie, sociologie, economie, politica, drept, educatie, psihologie sau geografie. Peste 400 de reviste si aproximativ 4000 de carti electronice de la editori importanti din Franta, Belgia si Elvetia sunt disponibile pe aceasta platforma, oferindu-le posibilitatea studentilor, profesorilor, cercetatorilor, bibliotecarilor si altor tipuri de utilizatori accesul online la textul integral al peste 300.000 de articole si capitole de carte.

Printre editorii publicatiilor care pot fi accesate pe platforma Cairn.info se regasesc Presses Universitaires de France (PUF), Gallimard, Lavoisier, Armand Collin, Belin, La Documentation Francaise, les Belles Lettres, Le Seuil, Minuit, les Presses des Science Po, De Boeck, La Decouverte etc.

Pentru fiecare revista, Cairn.info acopera toate numerele publicate din 2001 pana in prezent, fara embargo. Accesul este nelimitat in ceea ce priveste numarul utilizatorilor simultani, posibilitatile de tiparire, de download etc.Tutorial de utilizare a platformei Cairn.info

Lista titlurilor disponibile in cadrul colectiei de reviste EcoSocPol

 

 


03.08.2015

Ebsco a actualizat recent produsele medicale din categoria “Academic – Nursing and Allied Health”. Au fost incluse  bazele de date Medcom si DyneMed Plus.

 medcom

Medcom ofera streaming video din categoria asistenta medicala pentru sute de institutii de invatamant si sisteme de sanatate din intreaga lume. Printr-un sistem de management al educatiei special conceput, Medcom poate oferi utilizatorilor informatii de inalta calitate in vederea indeplinirii nevoilor de educatie si formare.

 

dynamedplus

DynaMed Plus reprezinta urmatoarea generatie de resurse de informatii bazate pe dovezi utilizata pentru a obtine intr-un mod rapid si usor raspunsuri la intrebari clinice. Continutul este redactat de o echipa de medici de top care pot furniza analize obiective.


Pentru informatii suplimentare referitoare la preturi si Free Trial va rugam sa ne contactati utilizand adresa de e-mail: robert_coravu@romdidac.ro

 
Depozitul de tipizate scolare si material didactic s-a mutat in Strada Saradei nr. 33, Sector 1, Bucuresti.


 

ACCES GRATUIT LA PLATFORMA CAIRN.INFO

In perioada 3 noiembrie - 30 noiembrie 2014, ROMDIDAC S.A. si CAIRN, in cooperare cu consortiul Anelis Plus, pun la dispozitia unui numar de 31 de membri  ai consortiului (vezi Anexa) accesul la platforma Cairn.info.

Cairn.info ofera cea mai cuprinzatoare colectie online de publicatii in limba franceza din domeniul stiintelor umane si sociale, acoperind domenii precum literatura, lingvistica, filosofie, istorie, sociologie, economie, politica, drept, educatie, psihologie sau geografie. In 2015, peste 390 de reviste si aproximativ 4000 de carti electronice de la editori importanti din Franta, Belgia si Elvetia vor fi oferite pe aceasta platforma, oferindu-le posibilitatea studentilor, profesorilor, cercetatorilor, bibliotecarilor si altor tipuri de utilizatori accesul online la textul integral al peste 300.000 de articole si capitole de carte.

 

Printre editorii publicatiilor disponibile pe platforma Cairn.info se regasesc Presses Universitaires de France (PUF), Gallimard, Lavoisier, Armand Collin, Belin, La Documentation Francaise, les Belles Lettres, Le Seuil, Minuit, les Presses des Science Po, De Boeck, La Decouverte etc.

 

Pentru fiecare revista, Cairn.info acopera toate numerele publicate din 2001 pana in prezent, fara embargo. Accesul este nelimitat in ceea ce priveste numarul utilizatorilor simultani, posibilitatile de tiparire, posibilitatile de download etc.

 

Platforma Cairn.info poate fi accesata la adresa http://www.cairn.info.  

 

Accesul se face pe baza IP-urilor institutionale furnizate de ANELIS Plus.

 

 

Pentru informatii suplimentare:

Dr. Robert Coravu - Director Departament Resurse Electronice, ROMDIDAC S.A., robert_coravu@romdidac.ro

 

 

 

 

 

ANEXA

Lista institutiilor beneficiare ale accesului gratuit la platforma Cairn.info (3.11.2014-30.11.2014)

 

 1. Academia de Studii Economice Bucuresti
 2. Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" Bucuresti
 3. Biblioteca Centrala Universitara "Eugen Todoran" Timisoara
 4. Biblioteca Centrala Universitara ”Lucian Blaga”Cluj-Napoca
 5. Biblioteca Centrala Universitara ”Mihai Eminescu” Iasi
 6. Colegiul Noua Europa
 7. Institutul pentru Studierea Minoritatilor Nationale Cluj Napoca
 8. Școala Nationala de Studii Politice si Administrative SNSPA Bucuresti
 9. Universitatea "Danubius" Galati
 10. Universitatea "Emanuel"Oradea
 11. Universitatea "Spiru Haret"
 12. Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau
 13. Universitatea ”1 Decembrie 1918”Alba Iulia
 14. Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi
 15. Universitatea ”Aurel Vlaicu”Arad
 16. Universitatea ”Babes-Bolyai”Cluj-Napoca
 17. Universitatea ”Constantin Brancusi” Targu-Jiu
 18. Universitatea de Vest Timisoara
 19. Universitatea din Bucuresti
 20. Universitatea dinCraiova
 21. Universitatea dinOradea
 22. Universitatea din Pitesti
 23. Universitatea ”Dunarea de Jos” Galati
 24. Universitatea ”Eftimie Murgu”  Resita
 25. Universitatea ”Lucian Blaga”Sibiu
 26. Universitatea Nationala de Aparare Carol I (UNAP)
 27. Universitatea ”Ovidius” Constanta
 28. Universitatea ”Petru Maior” Targu Mures
 29. Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava
 30. Universitatea ”Transilvania” Brasov
 31. Universitatea ”Valahia” Targoviste

 

 

ACCES GRATUIT LA BAZE DE DATE SI COLECTII DE CARTI ELECTRONICE EBSCO

În perioada 15 septembrie - 15 noiembrie 2014, ROMDIDAC S.A. și EBSCO Information Services pun la dispoziția tuturor membrilor consorțiului ANELIS Plus, accesul la următoarele baze de date și colecții de cărți electronice:

 • Academic Search Complete
 • Business Source Complete
 • ART full text
 • Humanities International Complete
 • Political Science Complete
 • Medline Complete
 • Dynamed
 • Dentistry & Oral Sciences Source
 • eBook Academic Subscription Collection
 • eBook Business Subscription Collection

 

Aceste resurse pot fi accesate pe platforma EBSCOhost, la adresa http://search.ebscohost.com.

 

Accesul se face pe baza IP-urilor instituționale furnizate de ANELIS Plus. De asemenea, în cazul instituțiilor care au abonat baze de date EBSCO în anul 2014 prin intermediul consorțiului ANELIS Plus, resursele menționate pot fi accesate și din afara acestora, pe bază de nume de utilizator și parolă, pentru utilizatorii care și-au creat cont de acces mobil prin completarea formularului disponibil la adresa http://www.anelisplus.ro/activare_cont.

 

Tutoriale în limba română privind modalitățile de utilizare a facilităților platformei EBSCOhost sunt disponibile pe site-ul ROMDIDAC, la adresa: http://www.romdidac.ro/info-edu.ro/ghiduri-de-utilizare.php

 

Pentru informații suplimentare privind fiecare resursă, puteți accesa următoarele link-uri:

 

Academic Search Complete - http://www.ebscohost.com/academic/academic-search-complete

Business Source Complete - http://www.ebscohost.com/academic/business-source-complete

ART full text - http://www.ebscohost.com/academic/art-full-text

Humanities International Complete - http://www.ebscohost.com/academic/humanities-international-complete

Political Science Complete - http://www.ebscohost.com/academic/political-science-complete

Medline Complete - http://www.ebscohost.com/biomedical-libraries/medline-complete

Dynamed - https://dynamed.ebscohost.com

Dentistry & Oral Sciences Source - http://www.ebscohost.com/biomedical-libraries/dentistry-oral-sciences-source

eBook Academic Subscription Collection - http://www.ebscohost.com/ebooks/academic/subscriptions/academic-ebook-subscriptions

eBook Business Subscription Collection - http://www.ebscohost.com/ebooks/academic/subscriptions/academic-ebook-subscriptions

 

Pentru informații suplimentare:

Dr. Robert Coravu - Director Departament Resurse Electronice, ROMDIDAC S.A., robert_coravu@romdidac.ro

Dr. Ivona Olariu - Director executiv ANELIS Plus, ivona@uaic.ro

 Zilele Facultatii de Medicina Dentara a U.M.F. „Gr. T. Popa” din Iasi


ROMDIDAC a participat la Editia a XVIII-a a Zilelor Facultatii de Medicina Dentara a UMF Iasi (4-6 aprilie 2014) cu o prezentare a bazei de date Dentistry and Oral Sciences Source si a e-book-urilor de specialitate disponibile pe platforma EBSCOhost.

 

Training pentru utilizarea resurselor electronice 

In ziua de 27 martie 2014, ora 13:30, ROMDIDAC va sustine la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti un training pentru utilizarea resurselor electronice EBSCO - Academic Search Complete si Business Source Complete.

 

E-Books pe platforma EBSCOhost


In ziua de 24 mai 2013, ROMDIDAC a prezentat la Biblioteca Universitatii din Pitesti colectiile de e-book-uri disponibile pe platforma EBSCOhost.Training pentru utilizarea resurselor electronice


In perioada 8-11 aprilie 2013, ROMDIDAC a sustinut, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, sesiuni de training pentru utilizarea resurselor electronice EBSCO, la care au participat bibliotecari din aceasta institutie.TARG DE CARTE


ROMDIDAC participa, in perioada 20-25 noiembrie, la Targul International de carte Gaudeamus 2012, cu o bogata oferta de carte stiintifica straina din domeniile: Afaceri & Management, Arte, Arhitectura, Biblioteconomie, Calculatoare, Drept, Educatie, Inginerie, Lingvistica, Medicina umana, Medicina veterinara, Stiinte sociale, Stiinte umaniste, Stiintele naturii s.a.

Ne gasiti la ROMEXPO - Pavilionul central, nivelul 2, stand 205.

Va asteptam!

 

ACCES LA BAZELE DE DATE EBSCO ACADEMIC SEARCH COMPLETE SI BUSINESS SOURCE COMPLETE - 01.11.2012 - 31.01.2013


In urma contractului incheiat cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovării (UEFISCDI), ROMDIDAC S.A. furnizeaza, in perioada 1.11.2012-31.01.2013, accesul la urmatoarele baze de date EBSCO:

-       Academic Search Complete – pentru 10 institutii: Academia de Studii Economice Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” Bucuresti, Academia Nationala de Informatii Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran” Timisoara, Universitatea “Transilvania” Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi, Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” Iasi, Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava;

-       Business Source Complete – pentru 6 institutii: Academia de Studii Economice Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran” Timisoara, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” Iasi, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti.

 

JUBILEU ROMDIDAC: 1962-2012

ROMDIDAC implineste in 2012 cincizeci de ani de activitate. Pentru a marca aceasta aniversare, compania noastra organizeaza o serie de evenimente, sub genericul "ROMDIDAC - 50 de ani in slujba invatamantului romanesc".

In acest context, vineri, 7 septembrie 2012, intre orele 10.00-15.00, ROMDIDAC organizeaza, in colaborare cu Biblioteca Nationala a Romaniei, simpozionul cu tema Bibliotecile si accesul la informatia electronica. Simpozionul va avea loc la sediul bibliotecii (Bd. Unirii nr. 22, sector 3, cod 030833, sala de Conferinte - demisol).

Programul va cuprinde prezentari sustinute de specialisti in biblioteconomie, care vor aborda subiecte precum proiectul ANELiS, perspectivele achizitiei consortiale a resurselor electronice, rolul bibliotecilor in diseminarea si facilitarea accesului la informatia electronica, depozite digitale institutionale, biblioteci digitale si instrumente referentiale electronice realizate de bibliotecile romanesti, accesul deschis la informatii s.a.m.d.

Cu ocazia evenimentului, vor fi inmanate celor prezenti diplome si medalii jubiliare ROMDIDAC.

La simpozion sunt asteptati sa participe fosti si actuali colaboratori ai ROMDIDAC, bibliotecari, cadre didactice din invatamantul universitar.